Daily Archives: 15 December, 2017

Det kläcktes en liten fågelunge idag

Jag lät Stene och Kokos vila lite efter att alla äggen var tomma sist, men de bara fortsatte att vilja lägga ägg, så då fick de det. Mamma skrev upp när det första ägget lades och idag, fredag den 15 e december, hördes det pip från holken och det hade kläckts ett ägg <3 💝 🐦🐣🐧

Jag fick lätt panik och hade trott att det skulle ta ett tag till. Helt tidsvill. Men nu är den här. Liten och fjunig. Jag har läst på på en sida på nätet och förra gången frågade jag även på zoo vad jag ska göra. På zoo rekommenderade de att låta fåglarna sköta umgarna själva, men det behövs städning såsmåningom. 

Stene gick ut en stund, så passade på att fotografera.

Den är verkligen pytteliten!

Behövde ta bort äggskalet och rätta till underlaget så de inte ligger direkt på träet och blir kalla.

Den låter mycket och jag håller tummarna för att den klarar sig. Bara se till att Stene och Kokos har bra med mat och vatten hela tiden. De kommer bli så trötta av allt matande. 

Stene är runt 15 år och Kokos ska vara 4,5-5 år. De tycker om varandra och har turats om att ruva på äggen. Stene på dagen och Kockos på natten. 

Nu är det tre ägg kvar och nästa kläcks kanske imorgon eller i övermorgon, om äggen är befruktade. Känner mig som en hönsmamma… Glad men orolig!!! 

Kram