I vildsvinens ? spår 

Min vän Calle kom hit på morgonen för att hålla mig sällskap en stund och jag fick julklappar 🙂 Jag har legat inne i två dagar förkyld med feber. Idag känner jag mig lite bättre så efter te och pepparkakor så gick vi lilla rundan runt skogen. 

Så här brukar det inte se ut! 

Jag har inte sett uppbökad mark tidigare! Tittade efter fotspår och det fanns! Tänk när all matodling kunde bli totalförstörd om svinen kom på besök. Jag har läst att de på Björkö förr brukade gräva ner grisben i åkrarna för att hålla vildsvinen borta. Undrar om det var vanligt på andra ställen också? Och om det funkade? 

Även om de inte var så lätta att se…

Men när vi kom längre upp på stigen så var de tydliga! Calles snygga gympaskor… Kanske inte direkt skor för vildsvinsjakt 😉

Coolt!

Från håll såg vi ett träd som såg lite juldekorerat ut 🙂 Ett fint äppelsträd! Tänk förr när äpplena var sp viktiga att det träden planterades för att vara extramat! Nu hänger det oplockade äpplen lite överallt!

Men väldigt fint var det! 

Jag hade ingen ork kvar när vi kom tillbaka, så jag var glad att få prova kareliska piroger som Calle bjöd på. Härligt att bli lite bortskämd!
Kram

3 thoughts on “I vildsvinens ? spår 

  1. Anonymous

    Det var en trevlig promenad idag. Ser fram emot lite guidning i vår/sommar, både på Helgö och Björkö.

    Reply

Leave a Reply