Gott Nytt År 2014

image

Sitter och tittar på Iron Man 3 och syr på en vikingasjal – Dåtid, Nutid och Framtid på samma gång 🙂 Som Urd, Skuld och Verdandi :-), de fornnordiska nornorna.

Ikväll ska Allan och jag smälla lite smällare i trädgården. När jag var liten, i Allans ålder, i Hässelby gård var vi ett år uppe på höghustaket och kastade ner lite större chinapuffar på människor som gick där nere (!). Vi räknade ut att de skulle smälla i luften ovanför dem. Det var inte snällt och jag kan få panikattacker när jag tänker på hur vilda vi var och hur farligt det var. Förlåt!

Nu har året vänt och ljuset kommer tillbaka. Jag önskar att jag fick vara med om (som en osynlig deltagare ) fester och årsritualer som urspelades här på Helgö under järnåldern. Men skulle jag tycka det var vackert eller skulle jag bli vettskrämd…? De önskade sig ett bra, fruktsamt och fredligt, nytt år de med!

Hur kommer framtidens önskningar se ut? När Allan är stor och hans barn 10 år?

Jag önskar Er alla ett bra 2014 och hoppas allt händer som ni önskar Er!
image

Kram, Linda

5 tankar kring ”Gott Nytt År 2014

  1. barbro

    Det blev en härlig promenad med en aning solsken. Hela familjen var med, hunden Smulan och katten Morris jagade varandra emellanåt. Roligt att Morris gillar att gå med på promenad, vi får bara välja bra väg för han är inte lika lydig som Smulan, med tanke på bilvägar, men över ängen går bra, har inte mött några älgar på ett tag nu 🙂 God fortsättning på det nya året.
    Kram mamma

    Svara
    1. Linda Inläggsförfattare

      Vore lite spännande att träffa på en älg igen. På lite avstånd förståss… Måste filma Smulan och Morrid igen när de leker 🙂

Kommentera