Följer min yogastig med yogautbildning 

Nu har jag börjat på en yoga utbildning i Stockholm. Det har varit något jag längtat efter länge men inte vågat börja på. Förra sommaren tog jag itu med rädslan för att läsa fornnordisk religion och nu så gjorde jag det – jag släppte efter mycket om och men taget och började på en utbildning som sträcker sig över tid till i december.

På yogastudion har de Oshos tarotkort och jag har dragit kort nästan varje gång jag varit där. När jag spår i runor har jag svårt att själv fråga men med de här korten, som är lite annorlunda så har det kännts rätt 🙂 Så nu tänkte jag dela med mig lite 🙂 

Jag drog tre kort igår: en för det som nyss varit, en för nu och en för nära framtiden – och här ser ni mina kort ? En tjej på utbildningen som jag satt brevid sa ”Det där är ju Jnana yoga”. Jag blev så imponerad! Vi har fått en helg med yogafilosofi med en underbar lärare som heter Satyadev och han gick bland annat igenom de olika yogorna: Karma yoga, Raja yoga, Jnana yoga och Bhakti yoga. Jnana är ”att ta bort okunskapen självet”. Att överlämna sig själv till den inre visdomen. 

Korten tänker jag på så här: 

Let go – att släppa taget och bara göra, ha tillit till att det blir bra. Våga. Lämna vanorna.

Turning in – att börja resan inåt till det gudomliga inom mig som är en del av skapelsen och det gudomliga medvetandet. Jag har längtat efter religiositet och så finns det redan där. Reflektion innåt och att spegla sig i andra människor, en guru och i yogatexter.

Thunderbolt – att kastas ut i det okända och överlämna sig till det gudoliga medvetandet. Det gamla går upp i lågor för att något nytt ska kunna hända. Omvälvande men det är inte bättre att stanna i det brinnande tillståndet då blixten slagit ner. 

Jag är på stigen och går den. Stigen är jag själv. 

Kram ? 

Kommentera