Googlat ”korsben” och ”sacrum” och hamnade på 2:a chakrat! 

Idag på yogan så hände det något i mitt korsben. På engelska heter det ”sacrum”. Vi har på yogautbildningen tränat fem dagar i rad nu. Långt pass på morgnarna kl 7-9 och sedan asanaträning och genomgångar av olika slag på eftermiddagarna. Vår lärarinna Jenny Aurthur har varit fantastisk! Very grateful <3 ! 

Idag under 7-9 passet så hände det något! Det började bli varmt bak i korsbenet på ett skumt sätt – som om jag hade satt linement där och det var varmt som ett strykjärn! Vi övade bland annat att kliva fram mellan händerna och det har varit mycket styrka och raka armar och ben. Jag blev orolig att något konstigt hänt, att allt skulle gå fel och gick ut för att hitta huvudläraren och ägaren till yogastället och berättade hur det kändes och då sa han att kroppen kanske hade ”fired up” och så log han…Vi pratade lite och han sa inget direkt, men jag såg att han tänkte något han inte sa. Jag blev i alla fall lugn. Det gjorde alltså inte ont utan kändes mer som om det brann… Jag gick tillbaka till klassen och han följde med. Det kändes tryggt! 

Under lunchen försvann värmen och sen kom den tillbaka igen på eftermiddagen. Det känns som ett skifte och jag har ingen aning om vad som kommer hända imorgon. Jag pratade även med min andra fantastiska lärarinna och ska ta det lite lugnt nu i två dagar med yoga liggandes på ryggen för säkerhets skull. 

Och nu har jag alltså googlat och fattar varför han log. Han rekommenderade även att jag skulle gå på några kundalinipass. Första chakrat   rotchakrat – Mooladhara Chakra -, är överlevnad.  Andra chakrat – Swadhisthana Chakra – öppnar för lust och glädje – ”pleasure and enjoyment”! Det är chakrat för känslor, intimitet och kontakt. Så kanske är det det som nu öppnats! Jag har varit som en känslomässig berg- och dalbana på kursen. Det känns i alla fall bättre att tänka på 2:a chakrat än att jag kanske kommer ha ryggskott imorgon… Det blir hur som helst spännande att se hur det går! 

Bild från wikipedia.

På sanskrit heter det Svadhisthans, ”ones own base”,  det är sötma och färgen är orange. Utmaningen för 2:a chakrat är att vi känner skuld och rättigheten för det är att få vilja och känna saker 🙂 

När det här chakrat är blockerat så kan det tydligen komma rädsla för förändringar, avsaknad av lust, göra ont i nedre delen av ryggen och känslosvängningar – och jag känner igen mig i allt det där!  Det finns mycket nytt jag kan lära mig! 

Kram

Lästips:

Korsbenet: https://anatomifysiologi.se/anatomi/skelett/os-sacrum/ här.

Sacral chakra: http://www.chakra-anatomy.com/sacral-chakra.html här.

Svadhishthana på Wikipedia: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Svadhishthana här.

Blockering i 2:a chakrat: http://www.chakras.info/sacral-chakra-blockage/ här.

 

Kommentera