Nu är jag en yogalärare snart – min egen och andras <3 

Det har varit en fantastisk yoga vecka med yogalärare Giselle Mari och hennes assistent Dinah från Californien. Jag har lärt mig otroligt mycket under den här modulen. Inte minst att skriva ett dokument över nätet med tre andra 🙂 

En av de viktigaste bitarna var att assistera yogastudenterna, att hjälpa till på ett bra sätt och att massera och stötta 🙂 Fantastiskt kul även om det i början kändes lite konstigt och klumpigt att ta på varandra. 

Vi fick göra en lektion ihop och fick 15 minuter var och fyra studenter – resten av klassen tittade på. Vi fick även vara en ”klass” om fyra. Märkligt men jättenyttigt. Jag har ju haft några klasser nu och det svåraste har varit att titta på yogisarna, att se hur de gör, men efter den här modulen så känns det mycket bättre! Igår höll jag en 90-minutersklass Hatha flow och det kändes bara bra och roligt, även om det var lite nervöst också.  

Vi hittade Giselle i en yogatidning 🙂 med asanas/positioner för de olika chakrana och der vill jag lära mig mer om. 

Nedan är ett favoritmantra för många i Indien, Gayatri mantra – jag övar på det för jag ska åka till Indien i januari. Det är så svårt innan orden och melodin sitter i tungan och i hjärnan… ?

Det är flera år sedan jag var där och jag längtar till Arambol! Sen ska jag på yogaretreat också 🙂 Det ska bli så härligt! Jag mår ju mycket bättre i värmen, men jag kommer sakna Allan.
Hoppas kunna skriva lite resereportage och dela med mig av lite yogafilosofi. Det är en stor del av retreatet och jag känner att jag behöver filosofin och mediterandet. 

Osho spåkort.

När jag mediterat nu så känns det bättre och bättre. I början var jag rädd för det känns som om det skulle vara svårt att komma tillbaka till kroppen igen. För i meditationen så känns det som om kroppen försvinner och jag känner ingen smärta alls! Det är som att bara vara i huvudet. Jag kan inte så mycket om meditation, men bara den känslan av ickekropp är så härligt! Bara sitta i tystnaden och vila innuti mig själv. 

Kram

Lästips:

Giselle Mari http://gisellemariyoga.com. Hon finns även på Yogaglo på nätet. 

Kommentera