Retreat på ekostället Yoga magic i Goa

Nu har jag spenderat 10 dagar på ett retreat i Anjuna. Det ordnades av yogastället jag gått min yogalärarutbildning på – Urban OM. Det var så fint där med väldigt genomtänkt bygge med allt från material, till odling och till vattenhantering.

Nästan allt var byggt i koskit, helig koskit, och det var som en labyrint av gångar och odllingar blandat med alla möjliga djur så det hade blivit som ett litet eget ekosystem och bara det kändes fantastiskt!

Det var otroligt fint även om det inte låg så avskilt som jag fått för mig att det skulle göra.

Meditationssalen var magisk och jag älskde hur ljuset kom sakta på morgonen eftersom vi mediterade i soluppgången. Jag har dock svårt för meditation när jag ska sitta sysslolös och det krampar i hela kroppen istället. Jag hamnar lättare i ett meditativt tillstånd när vi sjunger mantaran eller efter ett yogapass. Däremot hamnade jag i ett meditativt tillstånd hela dagen i fredags och det var vilsamt och fint.

Så oftast låg jag ned.

Det fanns nio hundar på stället och de plus, alla hundar i grannområdet ylade med jämna mellanrum! Jag tycker det är ett underbart ljud! Enda gången jag blev lite rädd var en en hund jagade utanför vårt tält och vi trodde det var ett vildsvin, men det visade sig vara en av hundarna som jagade en mus!

Det gemensamma matbordet kommer jag att sakna! Att på ett självklart sätt äta ihop två gånger om dagen och alla är där och behövda. Ingen kunde saknas obemärkt, inte ens jag.

Vi hade en fin, rolig, intressant och väldigt, för mig, utmanande 10 dagar.

Vi gjorde en öppningceremoni för retreatet och vi har sjungt mycket mantran och det är bland det bästa jsg vet nu!

Fler inlägg kommer 🙂

Kram

Ps. Om det är något foto ni vill att jag tar bort så säg till <3

Kommentera