Två dagar med Jennyyoga

Som hieroglyfer… Men jag ska skriva till dem ikväll medans jag kommer ihåg.

? Steckgubbar!

Har varit hela helgen på Urban OM för workshop med Jenny Aurthur, som vi även hade som lärare på yogautbildningen. Det var helt fantastiskt och jag lärade mig så mycket igen.

Vi hann med massor och gick igenom uppvärmning, vinyasas på olika sätt, lite filosofi och tittade på varandra i några olika asanas (vilket är bland det svåraste med att vara yogalärare).

Vi gick även igenom stolyoga för kontoret 🙂 Det var så kul och vi fick jobba med att komma ihåg de olika grejerna vi gjorde. Jag ritade streckgubbar och det var intressant när det är en stol med… Men jag har inte med stolen överallt ? Skulle kunna rita stolen i en annan färg kanske ?

Tanken är ju att du ska kunna kliva in i stolen och ha ryggstödet framför dig i stolyoga, men jag får inte plats så bra så, så jag satt vanligt och satte ett bälte i en ögla runt låren, för att ha något att spänna ut mot istället för stolen. För den smala stolen pressande så det kändes som att få blåmärken direkt.

Vi fick även bra tips om – ”Where do I go from here?” – att göra sequenser med de olika positionerna och flow så det blir naturligt och meningsfullt.

Det var även core och hur vi stärker höfter och knän mm. Allt med yoga är ju inte fexibilitet ?

Så tacksam!

???

Kommentera