Helgö igår i folkvandringstida dräkt

Igår guidade jag Friluftsfrämjandet på Helgö. Jag tog inga foton på dem, det blev inte av men jag bad mamma ta kort på min dräkt.

image

image

Jag tog min stora vikingasjal och gjorde om till en folkvandringstida ”peplos”. Jag har ett annat tygstycke som jag brukar använda, men jag ville ha på mig gult den här gången 🙂

Tog mina reliefspännen till axlarna även om jag inte är helt säker på om de burits på det här viset. Det har hittats gjutformar för dem i husgrupp 1 på Helgö.

image

Bild ur boken Helgö den gåtfulla ön.

image

Tog en selfie också 🙂 Även dräktnålarna är efter fynd från Helgö, även om mina är helt i silver. Ska försöka fixa ett par med järnnål också. Pärlhängena ska jag ta bort, de är vikingatid, men jag hann inte den här gången 🙂

image

Bild ur boken Helgö, den gåtfulla ön.

Det var en härlig grupp med många bra frågor och jag önskar att jag kunde ordna en utbildning/guidetur med några av de som var med och grävde ut en gång i tiden och som kunde peka ut var de grävde och såg. Hm, får tänka till om det.

Kram

2 tankar kring ”Helgö igår i folkvandringstida dräkt

  1. barbro

    Vilken fin, härlig tjej i folkvandringsdräkt, framför ett klippblock, som vi har i trädgården 🙂
    Kram

    Svara

Kommentera