Börjar bo in mig i hus 263

Nu har jag varit tre dagar på Björkö, den första Birkamarknadshelgen i år 🙂 Det har varit hårt jobb och mycket roligt!

image

Igår fick jag hjälp av en fantastisk kille, Tobias (Joar viking), att ta bort sju getingbon i huset! Han sög in alla getingar i dammsugaren och sedan eldads påsen upp. Det kändes farligt men det gick bra som tur var. Lite senare kom grannen Clint (Attila hunnen) med hårdrock hårspray och dödade hemvändande getingar… Och resultatet är ett getingfritt hus.

image

Det var fint igårkväll.

image

Han och hans tre tjejkompisar höll mig sällskap senare när jag eldade i huset för att getingarna inte skulle vilja bo här och sen sov de över i de andra sängarna i huset. Det kändes lite som förr i tiden på Björkö, men ändå nytt.

image

Nästan samma vy ut ur ”vindrutan”… som för några år sedan när jag sov i huset för första gången. Fint!

image

Miranda (Yrsa) vaknade 🙂 Det är så fint ljus i husen på morgonen. Undrar om de byggde hus efter hur ljuset föll in i dem?

Hela huset är byggt med kopior av forntida verktyg och det känns helt genuint 🙂 Det har fyndnummer 263 i Svarta jordengrävningen.

image

Petra (Svava) 🙂

Undrar just hur många som bodde i det här huset i Birka. Det är underligt att jag nu sover i ett hus som brann upp för mer än 1000 år sedan. Undrar vems det var och vad de hette? Ingen verkar ha brunnit inne i alla fall. Har precis skaffat mig Björn Ambrosianis grävrapport del 1och ska läsa på lite mer om huset när jag kommer hem igen.

Kram

2 tankar kring ”Börjar bo in mig i hus 263

  1. barbro

    Det blev och är jättefint inne i Stugan efter att du jobbat med städning och inredning. Inte undra på att det är fler som vill bo i ”ditt” hus. Snart är vi där igen 🙂 Kram mamma

    Svara

Kommentera