Kortärmad särk och nya spännbucklor

image

Har sytt en likadan särk till Veronica som min. Den blev fin och det är skönt med lite svalare kläder i högsommarvärmen B-) Jag har inga belägg för denna kortärmade särk buren med spännbucklor, så armarna blir brunbrända som på trälarna i Rigsthula. Men den är fin och bekväm under arbete!

image

Köpte även nya spännbucklor till mig själv av Christian på Viking kristall och de är efter ett norskt fynd tydligen, men de är de närmaste jag kommit grav 1084 – min grav som jag vill fixa ihop sakerna ifrån.

image

Så här ser originalen ut. Foto: SHM.

image

Har satt ihop en enklare pärlrad, men det fattas sju hängen i brons! Det finns även ett hänge i graven med samma symbol som en av mina tauteringar på 🙂 Så när jag kommer hem ska jag undersöka eventuella textilrester och sy nya kläder.

image

En av pärlorna från graven har jag en nästan likadan som jag säljer. En kille gjorde igår ett fint armband med många pärlor på. Den gröna påminner om geav 1084.

image

Pärlorna i magasinet (Fotat av mig).

Ska även sy en tunn särk till kära mamma som fyller år idag! Grattis mamma! Stor kraaaaam!

1 tanke kring ”Kortärmad särk och nya spännbucklor

  1. barbro

    Tack för grattishälsningen 🙂 Ni är väldigt fina i era särkar, hängselkjolar och spännbucklor. Lilla killens armband blev väldigt fint. Ses snart, mamma

    Svara

Kommentera