Lite mer från Skeppen kommer

Igår packade jag upp alla grejer från helgens marknad. Det ligger och torkar lite överallt. Tog inte så mycket kort för det hann jag inte. Det regnade emellanåt ochväven en rejäl regnskur blev det på söndagen. Jag fick hålla i yttertält och Richard fick hålla i mig…

image

Men vackert var det och svårt att tänka på att vi var i stan.

image

Jag visste inte alls hur jag skulle ha det först. Är ju inte direkt van med camping ens. Mamma, Hasse och Allan hjälpte också till, men der blev inga foton. Borde ha satt kameran i händerna på Allan, för han är bra på att fota.

På kvällen var det gille och det var urkul och jag blev lite mer än onykter 😉

image

image

image

Det såg så mysigt ut överallt.

image

I tältet blir det oerhört vackert sken och jag stortrivdes där inne. Lite kallt bara natten till lördagen.

image

🙂

image

Men på söndagen kändes det lättare att få upp alla grejer 🙂 Målet är att ha lite av varje, både egentillverkat och andras produkter.

image

Richard var snygg som vanligt 🙂 Jan brevid missade jag att fråga vem det är…

image

Våra grannar var söta biodlare från Barva. Köpte honung och bivax och honungen var gudomlig!

image

Min forskarkompis Sebastian hälsade på och Stefan är en ny vikingakompis – med de nya, fina byxorna på 🙂

image

image

Lovley Maija och Eve, marinarkeologerna från Finland hade också vikingakläder.

image

Nusse, min vän sen 12 år kom också och jag kände mig lite tryggare då. Det är hon som gjort det fina häftet om nålbindning!

image

Det regnade som sagt lite för mycket och mitt yttertält blev inte så bra, men både jag och Richard är nöjda ändå. Jag är mest glad över att mitt röda tält inte såg alldeles fel ut bland alla andra tält 🙂 Undrar just om de hade tältmarknader på det här viset undet vikingatoden och hur det i så fall såg ut. Impregmerade de sina tältdukar? Bivax, tjära? Jag hade i varje fall några kilo bivax för lite…

Nu ska jag ta tag i att göra ett nytt yttertält till Gunnesmarknaden nästnästa helg.

Kram

Kommentera