Till Sinai och bergen på häst

Igår gjorde jag en till ridutflykt. Blev hämtad kl. 06 på hotellet. Trodde inte jag skulle kunna ta mig iväg för jag hade ont i magen på natten. Men.jag har längtat sedan 2008 på att se bergen i Sinai. Samlade alla krafter och tog på.mig ridkläderna och en lite tunnare blus den här gången 🙂

image

Caramela var lika glad och pigg och verkligen en härlig häst 🙂

image

Påväg mot bergen och

image

Jag var glad även om jag var lite orolig för magen. Hade tagit två Immodium som smälter på tungan och vågade inte äta frukost.

Stallets två hundar följde med på hela turen!

B-)

image

Det tog ett tag innan vi nådde bergen och som syns på bilden så är det här ett område även för jeepsafari. Jag har inte varit på det, men det är ju ett annat sätt att ta sig ut i Sinai på. Man kan åka på ”Beduin natt” eller ”Stargazing”.

Helt plötsligt fick jag syn på en colycynt eller hur det nu stavas. Det är en sedan antiken använd växt mot reumatism och har bl.a. hittats i egyptiska gravar. Fröna kokas till salva som smörjs in på kroppen. Jag köpte en rund boll för 25 EGP och här låg de överallt.

image

image

Vi gick in en bit dit Dream ville gå. Fint!

Kram

2 tankar kring ”Till Sinai och bergen på häst

 1. barbro segerlund

  Vad härligt att det blev en bra ridtur trots magen. Kunde du hoppa av och plocka lite av växten. Kan vi ju behöva här hemma ;.)
  Kram

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Ja, glad att jag åkte! Mahmoud, min guide, plockade två åt mig 🙂 Det fick inte plats fler i midjebältet. Kram

Kommentera