V/A-stilleben och toafunderingar

image

Hål in i huset nu – a la Gyllene snittet. Där bakom kommer det bli toa 🙂 Undrar var toaletterna låg på Helgö under forntiden – fanns det ett “dritskär”? Eller kanske dritgropar? I Birka har de hittat gropar som tolkats som “lerkliningsblandargropar”, att blanda lera och halm i, som sedan använts som toor och därefter täckts över (Björn Ambrosiani muntligen). Antar att forntida folk också gått i gödselstacken… Det finns många koproliter, fossilt nr 2 :), bevarat i fyndmaterialet från Birka och vill du se några så finns de numera även utställda på Historiska museet.

Kram

4 thoughts on “V/A-stilleben och toafunderingar

 1. barbro segerlund

  Hej igen! Hörde av en granne som går förbi med sin hund att håret blir mycket mjukare i det kommunala vattnet, vi har ju så järn- och kalkrikt vatten. Alla fastigheter på hela ön ska kopplas på allmänt vatten. Kram

  Reply
 2. barbro segerlund

  🙂 undrar hur många möss det tar sig in där nu när det är helt öppet. Men snart så, då är det en toa där istället och igenmurat. Målat och fint innanför. Jag längtar. Kram

  Reply
  1. Linda Post author

   Hu, har gjort en anslagstavla på Pinterest med tips för både källaren och ditt nya badrum! Nu ska vi få det fint! Kram

Leave a Reply