Snö igen och det känns bra med ljuset

image

Vy upp mot fornkullen bakom vårat utedass. Där uppe blev människor begravda under flera hundra år. Tänker mig folk som rör sig på kullen, men den såg säkert helt annorlunda ut förr. Det såg lite ut som en teckning idag. Det härliga med snön är ljuset. Jag har inte mått så bra ett tag nu, med vädret som ändrar sig hela tiden.

image

Iris hälsar. Katter var uppskattade under järnåldern och flera har fått följa de begravda på deras resa till dödsriket. I en grav uppe på kullen hittades det kvinnosmycken men bara ben efter en katt.

image

Som en liten hare…

image

Morris sitter inne och tittar ut, även fast han fått en fantastisk vinterpäls.

Jag ska sy idag. Har fått ett syjobb och ska sy vikingatida lekkläder till en Vikingalekutställning som ska vara på biblioteket i Ekerö centrum. Jag var med och gjorde den för några år sedan och den var så poppis att de ska ha den igen. Roligt!

image

Ska även sy tre vuxendräkter och det svåraste är att jag vill sy för hand, även om jag inte behöver, för jag tycker det blir så ”fel” med symaskinsytt… Jaja, få se hur långt jag hinner. Barnkläderna får halssömmen handsydd i varje fall.

Kram

Kommentera