Städdag i ”mitt” vikingahus

image

Huset var dammigt och lite skräpigt men ändå fint efter vintern. Taket är lite trasigt efter allt stormande, men det ska fixas. Jag skvätte såpavatten på golvet skurade väggarna och krattade och stampade!!! Det var underhållande för ett litet barn att jag skvätte med skurborsten på golvet – hen ville inte följa med sin mamma 🙂

Undrar just hur de storstädade på vikingatiden och framförallt hur de underhöll golven… De dammar nu och jag har ju blivit rekommenderad att använda blod på något vis…men jag valde såpa idag!

image

Mamma och Smulan fikar. Även turisterna idag ville fota Smulan… Som ni ser städade jag inomhus även med skyffel!

image

Det är härligt att vara tillbaka!

Det var härligt att elda och känna att huset vaknade till liv. Imorgon kommer det besökare på nationaldagsgirande. Jag hade glömt bort det men åker dit på dagen för hantverkande med barn.

image

Jag vet inte om det syns, men det såg ut som om det snöade av alla flygande maskrosfrön 🙂

image

Trött och dammig selifes – men glad!
Kram

1 tanke kring ”Städdag i ”mitt” vikingahus

  1. barbro

    Det blev jättefint när det var klart och finare blir det när du bytt halm i sängarna och du ställt dit alla dina fina hantverkssaker som turister kan få prova på att göra till sig själva för en liten slant. Kram

    Svara

Kommentera