Fick ett foto på mig i min nya hängselkjol när jag introducerade Kvarteret

Här kommer en bild på mig från i förrgår när jag gjorde en kortkort presentation av Kvarteret för en Erasmusgrupp 🙂

image

Foto: Karin Wästfelt

Undrar ni över vikingadräkten och den blå hängselkjolen så är svaret att jag ville ha en utan spännbucklor och det blev lite experimenterande… Jag försökte göra den mycket högre framtill än baktill i överkanten och då blev den för stor upptill, så jag rynkveckade lite eftersom det finns några fynd av det på andra platser i norden, framför allt från en kvinnograv i Køstrup, men den är i ylle, om det nu inte finns ytterligare en i linne under den i ylle :). Det finns inte fynd av rynkade hängselkjolar i Birka, men mycket finveckat linnesärkar. Men den.är alltså inte efter ett fynd. Grundmönstret är det som gjordes för Gamla Uppsala.

Bra text om hängselkjolar.

Särken är enklast möjliga raka särk för värmen och Tewasandalerna är väl snygga till 😉

Kram

Kram

Kommentera