Glaspärleugnstillverkning, dag 3

Nu har vi väntat och väntat på att det ska sluta regna. Hann bara elda upp idag då började det igen.

image

Så det var bara att lägga över tältet igen. “Doughnuten” la vi ovanpå öppningshålet när den var blöt för att få den att sluta tätt och fortsatte bränna. Det har hittats “doughnuts” i Ribe som tänks ha använts för att smalna av och koncentrera lågan. Det har inte funkat ännu i vår ugn, men den har inte hunnit bli helt bränd ännu så det kan bero på det… Det kommer bara ut eld i nedre gluggen istället!

Jag la in ett nytt golv igår och eldade lite till i hopp om att det skulle bli varmare.

image

Har nu lycktas göra en pärla till utan att vifta med en bricka för att få upp högre värme. Sen var det middag och nu regnar det igen.

image

Den blå pärlan blev det i alla fall 😀

Lästips: Thomas Risom, Perlemagaren fra Ribe.

Kram

Uppdatering 🙂

image

Fick ihop några pärlor till 🙂 Börjar fatta hur ugnen fungerar, men behöver laga den lite innuti imorgon! Fick sällskap av Belinda, arkeolog, och hon fick också till några pärlor 🙂 Tur det finns blixt på telefonkameran för nu är det becksvart!

Kram och sov gott!

Leave a Reply