Till Årsunda en vända

Åkte iväg igår eftermiddag till Gävle för att hämta upp Richard så vi kunde åka ut till Årsunda och hämta vikingasängen jag köpt och eldfatet som jag beställt av en smed.

image

Det var väldigt fint ute vid gården, även om lupinerna tydligen löpt amok och kväver den naturliga växtligheten i Gästrikland.

image

Blev bjuden på litet gille. Tack det var gott!

image

Jag hade med mig kåsa (behöver en större…), trätallrik och träsked 🙂 Det har jag lärt mig att du ska när du blir bjuden på gille eller åker på marknad.

image

Det känns som en annan tid när det är lite rök, sorl, sång och musik! Jag berättade sagan om svärdet Tyrfing – behöver öva på den!

image

Önskar att jag varit piggare, men behövde sova tidigt så jag smet iväg till jobbets bil där jag bäddat. Inne i filten, brevid min madrass…, ligger sängen och nu ska jag sy en madrass till den eftersom den ska upp på Vikingasommar imorgon. Håll tummarna att det blir fint!

image

Det gick okej att sova i bilen. Mest rädd att jag skulle bli inlåst. Här ser ni eldfatet också, men den blir ett hål i min egen plånbok nu 🙂 , för det gamla vi haft på stenåldersvinter hittades i ett förråd. Så kan det gå, men den är såfin och stadig och jag kan ha den med på marknad.

image

De har låtit ta fram ett par fina spännbucklekopior och är verkligen superfina. Var en present till en på gården 🙂 Det finns de som kan nu med 🙂

Kram

Kommentera