Birkaväskan är nästan färdig

Jag tycker att det är så spännande med de här väskbyglarna 🙂

image

Hm, det blev lite snett och vint. Nästa väska ska få högre sidflärpar så de går att vika in och fästas i axelremmen. Nästa väska blir i getskinn.

image

Jag har valt det röda diamantkyperttyget, som jag hade en snutt kvar, för att fira alla fina tyger i Birka men antagligen var den ursprungliga väskan tillverkad av läder (efter dykarnas iakktagelse av läder som for iväg brevid). Fodret har jag sytt av linne och nu återstår bara att hitta på en axelrem… Tror jag försöker sno en av ullgarnet jag använde för att sy fast väskan på byglarna. Som ni ser smög jag även in en ficka!

Kram

Ps. Skrev om väskan i ett tidigare inlägg. Ds.

4 tankar kring ”Birkaväskan är nästan färdig

  1. barbro segerlund

    Den blev jättefin väskan, det blir till att visa den för marinarkeologerna Maja och Eva, när dom kommer i september. Kram

    Svara

Kommentera