Kategoriarkiv: Nutida kläder

Nya yogabyxor i ekologiskt tyg

Har äntligen kommit mig för att sy egna yogabyxor.

Har letat fina ekologiska yogabyxor i min egen storlek i en evighet, ca 50/52, och det har varit hopplöst. Så nu köpte jag tyg och igår sydde jag ?

Premiär idag, så får se hur de fungerar…

En yogalärare jag har sa en gång på ett pass ”get rid if what does not serve you”… som obekväma yogakläder. Men det är ju inte så lätt… Dyrt, en investering osv. Men nu försöker jag alltså.

??

Lite för stora blev dom… Men det går att fixa ? Annars superbekväma! Jag är så glad att det fungerade. Ska ny några fler.

*Det är ekobomull med 5% elastan.

Sytt ”Tote” väskor av möbeltyger

Nu har jag sytt tre väskor av möbeltygsstuvar från en utförsäljning som min arbetskamrat Ylva upptäckte nära jobbet 🙂 Min väska är ”superful och sliten” och jag har letat eftee en ny väska länge! Inte helt lätt att hitta… Har även köpt en väska som jag sedan sålde igen… 

Idag blev det en svart väska och jag insåg just att jag glömt en extra söm på fickan.  Inget att göra åt nu, så det får inte hjälpas.

Förmodligen kommer jag inte orka bära den om den är fylld…men jag ville ha en stor väska som är som en kasse. 

Har köpt D-söljor och läderremmar till reflexhållare och handtag. Undrar alltid var jag ska hänga reflexer, flr här ute i mörkret behövs det!

De två andra väskorna får jag fota imorgon och sedan ska jag sy några till. Köpte flera olika tygbitar 🙂 

Hm, en stilla undran – hur många väskor kan jag behöva? 
Kram

Symaraton innan jobbet börjar igen på måndag

Var till en tygaffär i torsdags och köpte tyg till en ”Jane Austenklänning”, men det var rea på lite olika tyger så nu har jag sytt lite vardagskläder också, även om de inte ser så ”vardags” ut…

Spetsblus inspirerad av olika blusar jag sett på Pinterest. Har sytt för hand två varv runt kanten upptill, så jag kunde ha blommorna kvar i öppningen utan att vika ned eller bandkanta 🙂

Sidentygstuv jag inte kunde motstå!

Vändsydd och med dekoröppning 🙂

Sidenstuv som jag inte vet om den är snygg eller om det bara är otroligt fula, bruna vindruvor överallt… Stor tunika fick den bli i allafall. Hemskt tyg och jag fastnade i det hela tiden… kommer kanske gå att ha några gånger, sen blir det ett hemmaplagg!

Har även sytt en bomullstunika idag av en sarong från Indien.

Jag köpte några bomullssaronger när jag var i Indien senast och det roliga är att tyget även går att ha till en empirklänning 🙂 

Kram

Elefanter i afrikansk vaxbatik

Ibland syr jag vardagskläder till mig själv också, inte bara forntida kläder 😉 

För några år sedan köpte jag ett vaxbatikfärgat tyg på Skansen av en afrikansk kvinna. Det var fin marknad med massor av fantastiska saker. 

Nu först kom jag på hur jag ska sy en blus av det 🙂  Jag använde en gammal trasig blus som mönster och gjorde om formen lite. Det var inte helt enkelt att få till elefanterna rakt, för mönstret lutade lite i nedre änden av tyget. 

Jag gick en kurs i Shibori, japansk batik, för ett tag sedan, men vaxbatik har jag aldrig provat. Sydde en blus häromdagen av ett av shiboritygen. När jag var liten på 70-talet batikfärgade mamma hela tiden i knytbatik 🙂 

På sina ställen är vaxet fortfarande kvar. 

Jag har nu tvättat blusen och imorgon kommer foto på både elefantblusen och shiboriblusen.

Nu behöver den bara strykas.

Kram

Lästips:

Etnografiska har haft en utställning om afrikansk batik. Här.

Nätverk för Shibori.