Tentaresultat och leksaker

Jag fick svaret på tentan i Fornnordisk religion i fredags och jag klarade mig bättre än jag väntat – fick A! A! Måste ha klarat flervalsfrågorna som jag satt och klurade på så länge. Det känns lite läskigt att det inte gick att känna ett hum om jag svarat rätt eller inte. Skönt i allafall att inte behöva göra om tentan! Nu kan jag läsa för att det är roligt igen ? Uppdatering: Missade två poäng i essäen om sejd, precis som jag trodde eftersom en artikel av Eldar Heide om att spinna sejd helt föll ur min hjärna! 

Gödull, på modern isländska, betyder grovt garn och andra tvinnade saker, men det betyder även penis…som på fornnordiska. Hm, jag förträngde den nog! 

Igår var jag på möte om ett nytt leksaks- & seriemuseum för att dela med mig av några padagogiska tankar. Jag fick en fin bok och ska läsa. Har hittat uppsatser på nätet och letat efter hemsidor för olika leksaksutställningar. Ska beställa lite böcker också.

Det vore spännande med en kombination av museum, upplevelsecentrum och kunskapsplats för tanke och kreativitet. Där människor i olika åldrar och olika socialbakgrund kan mötas över lek-, serie- eller specialintressen. Skulle vilja sätta ihop en fokusgrupp.

Seriemuseum behövs också och jag skulle vilja att det blev en naturlig plats för serieskapande och serieanimationer! 

Det finns ju många som gillar leksaker även i vuxen ålder och alla har väl läst serietidningar eller serieböcker ? 

När jag kom hem stod råbocken bakom lekstugan… Han äter på något så buskarna ruskas om om kvällarna…

Kram

Kommentera