Vällingby och fontänerna

Ett foto från Vällingby, taget av Sune Sundahl 1954, Plaskdamm i Vällingby Centrum, skulle lika gärna kunna ha tagits på tidigt 1970-tal. Det tillhör Arkitekturmuseem men finns på Wikipedia.

image

Kvinnan som sitter på kanten ser ut som min mamma och barnet som är lite brunare än de andra i andra änden av fontänen ser ut som jag 🙂

image

Bild från nätet, verkar vara gammalt vykort.

Jag badade där när jag var liten och vi åkte till Vällingby för att handla på Tempo, ofta även med mormor Aina. Det jag minns bäst var den gången då jag fick min Snobben – ett lite sandfyllt gossedjur som jag sedan inte kunde vara utan och som jag gjorde ett rött litet halsband till.

image

Fotografierna ovan har sedan inspirerat ett frmärke, av G. Malmfors. Jag har ramat in det som en minitavla och tycker är ett fint sätt att minnas min barndom.

Kram

2 tankar kring ”Vällingby och fontänerna

 1. barbro

  Tänk vad många år det gått sedan ”du badade och jag satt på kanten” 🙂 Undrar vilka dom var? Vällingby var lite mer ombonat då tycker jag och jag minns när jag och min mamma (mormor Aina) åkte med tunnelbanan första gången för att titta på Vällingby. Spännande tider. Nu är det nya tider 🙂
  Kram mamma

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Vad roligt att du kommer ihåg när du åkte dit med mormor! Ja, det är nya tider, men vi åker dit ibland fortfarande 🙂 Kram

Kommentera