Gunnes gårdbilder från grannen Hasse

Min granne Hasse fotade lite åt mig på Gunnes 🙂

image

Vårt handelstält med nytt förtält. Jag har sytt det av en ruggig vadmal och det är stroppar runt om, om det skulle behövas. Det blev fint med skuggan från Gokstaddjuren 🙂 Det blev inga spådomar i år tokigt nog. Jag hoppas jag har vant mig vid tält och marknader till nästa år, så jag känner att jag kan koncentrera mig mer.

image

Mamma pratade med kocken som plockade fjädrarna av en av de fem tupparna som just nackats. Det kan bli för många tuppar i en hönsgård.

image

Hasse och jag provade att kasta yxa för 20.- för sex kast. Det var inte det lättaste men urkul!

image

Satte sista yxan B-) Kanske borde träna lite mer på yxkastning… Skulle vara roligt att se en vikingatida yxkastningstävling och se om både män, kvinnor och barn var med. De borde ju ha börjat träna tidigt.

image

Björke uppträdde med trix och roliga skämt och han är fantastiskt underhållande! Undrar just vad de hade för uppträdanden och upptåg under vikingatiden. Säkert berättande och sånger och lekar men vad mer?

Kram

Tack Hasse för att du fotade!

Se Hasses blogg på bloggen.halm.se

2 tankar kring ”Gunnes gårdbilder från grannen Hasse

Kommentera