Små rosa moln

image

Påväg till jobbet i morse, efter runt två sjukveckor hemma med en ”snäll” bakterie… någon sorts lunginflammation…, så möttes jag av små rosa moln över hustaken 🙂

Det blev en rivstart med en klass fyra i Vikingar, en klass fyra i Guldrummet tema skatter och lite i Vikingar och sist roliga gymnasieelever och visningen ”Industrialisering & sammhällsomvandling”. Vi pratade om när det blev förbjudet att slå sina anställda, sin fru och sina barn i Sverige. Jag sa att jag var fem år när det blev förbjudet att aga sina barn – ”vill någon gissa när det var?” De gissade på 1984, så det kändes toppen! Eller så kunde de bara inte komma på tanken att jag var född redan 1970… 🙂

Japp, det var bara att rulla igång hjärnan igen igårkväll. Tänker att det är lite som att stänga av en isbrytare… Det behövs lite extra kol och tid att få igång maskineriet 🙂

Kram

Kommentera