Stenåldersverkstad på Historiska museet

Massor av barn och vuxna varit kreativa i Stenåldersverkstan under jullovet 🙂
Tog några kort idag, har inte hunnit tidigare…

image

Till en början var det lite lugnt, men efter två och en halv timme hade 178 personer varit i Verkstan, men då räknar vi både barn och vuxna. Det är så härligt att vi kunde ha Röda rummet, där det får plats så mycket besökare 🙂

image

De fick ta med sig i påsar hem. Jag är helt emot plastpåsarna och tänker att vi framöver borde hitta biopåsar åtminstone!

image

Det har skapats ministenålserskeramikkrukor, tandamuletter, djurfiguriner och skinnsmycken med stenåldersmotiv ritade med tuschpenna!

image
image

Älgar och yxor!

image

Många ville bli fotade 🙂 och plattan under skapelserna är återanvända kartonger, så vi slipper papptallrikar. Leran är självtorkande Plastiroc, men det finns liknande på pysselaffärer.

Vi har ä en ritat några målarblocksbilder. Sätter in foto på dem imorgon.

Kram

2 tankar kring ”Stenåldersverkstad på Historiska museet

 1. Linda Inläggsförfattare

  Tack mamma! Ja, den här gången blev det succé på Historiska. Önskar att jag fotat mer skapelser och mina egna halsband och lerfigurer. Kanske hinner det den 9e. Kram

  Svara
 2. barbro

  Jag har varit med när du har arbetat i verkstan, även på andra museer och jag tycker du är så himla bra på att ta hand om barnen och få dom att känna att dom kan göra något själva. Jag har ju varit med på Birka oxå och sett och hört när du berättar om vad man kan göra t.ex runhalsband i koppar.
  Kram mamma

  Svara

Kommentera