Kragsjal färgad med krapp efterbad

image

Jag får ju oftast så ont i nacken och har i princip alltid sjal eller halsduk på mig.

Jag har vikt in kanterna och sytt med pricksöm. Det ser lite ut som efterstygn, men är sytt ”framåt och bakåt” så att sömmen blir lite elastisk 🙂 Den här säljs nu i nätbutiken 🙂

Den här blir fin med ett spänne och så syns spännbucklorna samtidigt. Färgen i ylletyget är krapp, men från efterbad så det blir lite pastelligt och inte det lyxigaste. Garnet är krappfärgat Järbogarn.

Jag vet inte om det fanns den här typen av sjal på vikingatiden, men den är praktiskt när jag vill ha sjal och ändå slippa att hålla reda på ändarna på en stor sjal.

Kram

1 tanke kring ”Kragsjal färgad med krapp efterbad

  1. barbro

    Tänk vad bra att ha en lite mindre sjal runt nacken så att spännbucklorna syns när du har dom på dig. Dessutom när man jobbar med något som då inte släpar i eller är i vägen, men ändå skönt bakom nacken. Kram

    Svara

Kommentera