Bilderna från i morse och min nya Nikon

När jag gick iväg tänkte jag inte så mycket på hur jag skulle hålla reda på vilka inställningar jag gjorde när jag tog bilderna. Jag tycker inte det blev så stor skillnad mer än att ljuset blev annorlunda. jag fotade framförallt på A och växlade mellan ”appeture”, dvs storleken på ljusinsläppet, 5 och 11 (ungefär för porträtt och landskap).

Angen1

Fina ängen. Ville att det skulle se lite gammeldags ut.

Angen2

A5. Mellan dessa två ser jag inte så stor skillnad. Kanske syns mer nu…

A11. Jag tycker båda ser lite suddiga ut…

Men sen när jag tog riktiga närbilder blev det större skillnad.

069

A5

071

A11. Här blir det större skärpedjup och då lite rörigare…

086

A5. Blev lite mörk.

089

A11 (om jag inte minns fel…)

Jag behöver nog komma på ett bra system för att minnas vad jag provar 🙂 Men det var kul att experimentera lite idag. Kanske A5, A8, A11 och sen automatisk eller så! I varje fall ta med en lite anteckningsbok om jag behöver. Vore kul att förstå vad det är som blir bra och inte…

Kram

2 tankar kring ”Bilderna från i morse och min nya Nikon

  1. Hasse

    Fina bilder. Det är bra att du kan ställa in så att du får bakgrunden suddig. Det saknar jag ibland med min gamla kamera.

    Svara
    1. Linda Inläggsförfattare

      Tack Hasse! Roligt att du tycker det 🙂 Jag får fortsätta att experimentera och du kanske skulle satsa på en ny kamera 🙂

Kommentera