Artikel om Birkaflickans nya kläder

Under hösten sydde jag kläder till Birkaflickan och nu skriver jag om det. Till min hjälp har jag Amica Sundström, textilarkeolog, och Sebastian Wärmländer, arkeolog och forskare smiley_smile

Det går framåt och snart är vi klara (håll tummarna!). Till artikeln har jag gjort ett mönster och förhoppningsvis är det många ”därute” som vill sy hennes kläder till sig själv eller sina barn. Det är underbara kläder att bära, men kanske inte senaste modet smiley_wink

birkaflickan3

Här är under provningen av den röda klänningen. Ser ni affischen därbakom? Visst blev hon söt tillslut! ”Dockan” kommer under helgen som kommer att få ett namn – det är en namntävling på Historiska museet nu under sportlovet. Jag röstade på ”Gyrid” smiley som betyder ungefär ”Älskad av gudarna”.

Kram

 

Kommentera