Första Pompejivisningen idag

Satt i bilen i 2 1/2 timme innan jag var framme på Millesgården för min första visning av utställningen om Pompeji… Hann bli nervös att jag inte skulle hinna dit för det var stopp i Fridhemsplan. Nästa gång åker jag kommunalt, även om det var härligt att komma hem fort.

Skolklassen var en söt gymnasieklass från Järna 🙂

image

Det är en fin utställning och det var roligt att visa den. Det tar alltid ett tag innan jag hittat en form för att visa och vi har fått ”fria händer” vad gäller upplägget. Personalgenomgången vi fick var bra och det gör att det känns lättare. Önskar att jag också varit med och undersökt platsen i Svenska Pompejiprojektet som Isabella 🙂 Kommer nog plugga Pompeji nu fram till maj nästa år, för det dyker alltid upp nya frågor längs vägen 🙂

image

Det har gjorts en 3D animation över Caecilius Iucundus hus, atriumhuset som är utställningens hjärta. Den är  intressant och jag lämnade klassen där.

image

Utställd är även en kopia av ett av mina favoritansikten – Dionysos.

image

När jag var femton år ritade jag av detta ansikte utan att veta vem han var.

image

Jag har den fortfarande på väggen hemma. Klassen skulle stanna på Millesgården och äta och sedan sitta i Milles och Olgas konstnärshem och rita av skulpturer. En bra dagsutflykt för en gymnasieklass!

Se även www.millesgarden.se

Kram

2 tankar kring ”Första Pompejivisningen idag

    1. Linda Inläggsförfattare

      Eller hur? Jag har sett kopior här och där genom åren, men det är första utställningen där den är med 🙂 Ja, det är en urfin utställning!

Kommentera