Sagor på ”Stenåldersvinter”

image

Elisabeth, min nya arbetskompis tog kort på mig i stenålderstältet idag. Det har blivit många timmar med eldande, visande av stenåldersföremål och sagoberättande den här vintern också och besökarna har varit intresserade av stenåldern trots att det inte varit Barnena Hedenhös julkalender i år 🙂 Förra året klämde vi in så många det gick i tältet – upp över 80 personer – vilket blev som rena klanmötena 🙂

image

Någon gång vore det kul att, precis som med vikingatiden, att prova på att leva stenåldersliv ännu mer 🙂

Ni kanske undrar vad det skulle vara för stenålderssagor jag hittat men jag har mest använt en bok med ryska sagor där några känns väldigt ålderdomliga och temat passar för nomader och stenåldersliv. Jag önskar verkligen att jag fick höra hur det lät med sagoberättandet under stenåldern. Vilka spår i sagorna finns lever kvar sedan början, om några? Sagor är både underhållning och till för utbildning och uppfostran och det har berättats sagor i tusentals år. Ibland berättar jag egyptiska sagor på Medelhavsmuseet och de är över 3000 år. Jag undrar-hur lät den första sagan som någonsin berättades?

Kram

Kommentera