Birka i mina drömmar

image

Jag drömmer om en tid som är förbi. När denna plats myllrade av människor – vem var jag då?

Det var en fin kväll för några dagar sedan med Laura och hennes man och Zane på Stadsvallen. Var de mina nyfunna vänner på Björkö, i Birka, även då?

De sjöng så fint på Estniska och jag undrade över de fornnordiska sånger som en gång sjöngs bland alla hus av människor som för tusen år sedan bodde här eller var på ett kortare besök.

Nu ska jag försöka sova,
Godnattkram

2 tankar kring ”Birka i mina drömmar

 1. mamma

  Hej lilla gumman!
  Ja, en fantastisk plats, på Birka kan man gå runt och bara njuta. Drömma sig till en annan tid. Kommer ihåg när Allan precis börjat cykla och han cyklade bort mot kapellet och runt, med mig gåendes bredvid. Det var en väldigt varm dag. Han var 4 år tror jag och idag är han 10 år. Han minns den dagen och pratar om den ibland, att vi fick vatten av några jobbare vid Charlotten, strax före kapellet.
  Kram Mamma/mormor

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Ja, han har ju varit där nästan varje år sedan han föddes 🙂 jag minns att jag ammade honom i ”Garnisonen” 🙂

Kommentera