Friluftsfrämjandet

I söndags kom Friluftsfrämjandet med Ivar Danefjäll och hans fru i spetsen till Björkö.

De hade hyrt båttaxi och åkte från Kaggeholm. Jag mötte dem på bryggan och de hade lyckats pricka in den absolut finaste sommardagen hittills! Tjärblomster, mandelblom och styvmorsviolen blommar nu!

Vi tittade på de rekonstruerade husen i ”kvarteret” och gick på en lång vandring bort till Stadsvallen och efter turen fortsatte gänget till Ansgarskapellet för medhavd lunch.

Det är verkligen underbart att guida människor som är så entusiastiska och tycker om att vara ute i naturen! Ivar tog ett foto på mig som jag bifogar här! Jag har på mig en linnesärk, en hängselkjol och en ullsjal med treflikigt spänne. Den röda färgen kan du få om du färgar med krapp eller vitmåra. Mina kläder är inte växtfärgade, men allt är iallafall handsytt 🙂  Skorna är filtade i ull och jag har även en tjock, filtad ullsocka i dem. Det är fint med ”forntida” skor, men inte alldeles bra för min fibromyalgi… Jag behöver nog lätta några kilo igen 🙂 Bälteväskan är tovad, men det är mer hittepå! Borde skaffa mig en läderväska, men jag tycker om min tovade väska som jag tovat på Björkö för många år sedan!

Kram

Kommentera