Fotat lite på jobbet till en appquiz

Fick låna en finfin kamera med vidvinkelsobjektiv av museets fotograf. Men dessa bilder är som vanligt tagna med telefonen… En fotograf sa till mig en gång ”att det är motivet och ögat som är det viktiga” och jag tänker fortfarande på det när jag fotar 🙂

image

Bäckis är ett favoritmotiv och jag har tagit denna ”bild” en gång tidigare.

image

Skateholmsgraven fick också vara med 🙂 Jag undrar vilka de här människorna var. Det är ju lika länge emellan Bäckis och Skateholmsgraven som mellan oss och Jesus… Hur gick deras berättelser? Hur ”långt tillbaka” i tiden tänkte de?

image

I denna gånggrift från Rössberga hittades skelett efter åtminstone 128 människor. Graven hade använts i 800 år under bondestenåldern, även om det var som mest intensivt i början. Det är en lång tid!

Jag önskar ibland att jag kunde vara med då,osynlig men ändå med och sett vad de gjorde. Berättade de myter och sagor då? Hälteberättelser eller om förfäderna? Finns det spår av deras berättelser kvar i sagor idag?

Jag tog foton i Forntider 1 och i Vikingar till appen. Det är bra att ibland se på utställningarna med nya ögon och ställa nya frågor – fast appens frågor skulle vara lite skojiga också 😉 Dessutom var det härligt att få göra något oväntat på jobbet! 🙂 Återkommer när jag har en länk men har ingen aning om hur länge det kan dröja.

Kram

Historiska

Kommentera