Faraoner, människor & Pikachu

Har varit två dagar i rad på Medelhavsmuseet. Igår var det skolvisningen ”Medelhavet runt” och i dag var det familjevisningen ”Faraoner och människor i Egypten”. En student från Stockholms universitet, som skriver en uppsats i museipedagogik, var med på båda visningar. När någon följer med för att studera själva visningspedagogiken med metoder, till skillnad från innehållet, så blir det ett tillfälle att faktiskt tänka själv på vad det är jag gör när jag visar, själva ”huret” – fast efteråt förståss 😉

Tack för fotot Karin Törnros!

Det var runt 45 personer med på familjevisningen idag, varav runt 20 var barn. Barnen var jättefina på båda visningarna 🙂 Första guideturen med Pikachu också ?

Pikachu sötis!

Hade plattan med mig idag och det är bättre med ett skal som sitter fast, än det med magnet jag har på Historiska. Känner mig mycket tryggare med min egen. På skolvisningen igår hade jag mina laminerade bilder, men jag har inte alla dom i plattan. Med laminerade bilder är det lättare att spontant sätta ihop visningar, men med den lysande skärmen blir det tydligare även där det inte finns lampor, samt att det går att zooma.

Kom i alla fall på hur jag skulle läsa ut Taperts ålder på stora sarkofagen! Jag visste att hon blev 70 år, 4 månader och 14 dagar 🙂 (Tack Fredrik) men inte var exakt det stod. Här nu illustrerat i färg, som jag gjorde lite snabbt innan visningen. Det upp-och-nedvända u:et är 10. 

Underbart att se Sesostris komma till liv! Även om han hade lite problem med bakterier i öronen… 

Även underbart att lyssna på Lova när hon funderade över hur hon skulle rita det hon sett i utställningen! Det här är Osiris domstol!

Kram ?

2 tankar kring ”Faraoner, människor & Pikachu

Kommentera