Den här bilden var i Aftonbladet idag. Jag förundras över att Oscar skapat detta ansikte! Oscar är så bra! Det är inte vilket skelett som helst. Det är en person som en gång levde och för första gången, pga utvecklingen av dna-tekniken, så kan vi se ögon- och hårfärg på en person från vikingatiden. De som valde skelett visste ju bara att de valde en grav från gravområdet som hittats i kvarteret Nunnan i Sigtuna. Det hade kunnat bli vem som helst. 

Jag fick berättat för mig att han ser ut som en isländsk person killen kände och jag undrar om det kommer dyka upp män som ser väldigt lika ut 🙂 Det vore spännade! 

Lite kuriosa – en av pärlorna köpte jag i Kairo när jag var där 2012. Den silvriga. Jag hade hört om en glasaffär som skulle ligga utanför Khan el Khalili, ett stort, härligt shoppingområde, och fick med mig några jag reste med på upptäcksfärd dit. Den är gjord av returglas och vi köpte även andra returglassaker. De andra pärlorna är museikopior. 


Kram

2 tankar kring ”Oscars viking

  1. barbro

    Tänk att du blev klar med hans kläder i tid, det är ju inte det lättaste att sy hälften hemma och sedan sy resten när dom kläs på. Han blev jättefin, ni har gjort ett fint arbete, du och Oscar.
    Dessutom var jag med på ett litet hörn 🙂 Kram mamma

    Svara

Kommentera