I väntan på tryck…

Idag är det julafton och mycket har hänt i mitt liv under det här året – År 2012!

En av de saker jag är mest stolt över är den artikel jag skrivit om att sy kläderna till Birkaflickan. Det är en process att skriva och det är mycket som ska skickas fram och tillbaka mellan vi som skriver och de som redigerar texten. Jag är för evigt tacksam för att jag fick den fina möjligheten att sy och att skriva och att Sebastian och Amica ville vara med och skriva! Vi har även fått bra hjälp av Ingela Wahlberg, Marie-Louise Franzén och av Inga Hägg. Det känns verkligen bra att Inga Hägg tycker om det vi skrivit, eftersom hon är den, förutom Agnes Geijer, som skrivit mest om det textila materialet i Birka och att hon även skrivit om textilerna funna i Hedeby.

Vi har nyss lämnat in den slutgiltiga versionen av artikeln 🙂 och det blir första gången som en artikel jag skrivit hamnar i en bok! Det är så spännande och det ska bli så kul att se.

Birkaflickan_blogg121224

Jag hoppas att artikeln kommer att vara användbar, då den även innehåller mönster till särken och kjorteln.

Nu är det bara att vänta tills boken är färdig 🙂 och hoppas på att det händer nya spännande saker även under 2013. Året börjar i alla fall med ett uppdrag – ska skriva en lite kortare artikel om textil under vikingatiden – med inriktning på handel och användning i vardagsliv och ceremoni. Är inte helt klar över vad jag vill skriva om… men det ligger och gror i bakhuvudet nu under julhelgen 🙂 Alla förslag mottages tacksamt!

God Jul och Stor kram till er alla!

 

Kommentera