Memorobilia

En övning i nya kursen är att leta efter saker och göra som ett eget litet museum – gå på scavengerhunt! Jag valde att leta bland alla små saker jag samlat på mig genom åren på resor.

Ett kriterium är att jag ska komma ihåg någonting om sakerna. De fanns i burkar, på ett fat i badrummet, i en smyckelåda och i fönstret.

Sakerna jag valde.
Saker jag hittat i Goa.
Saker från Egypten – Kairo, Dahab och Anafora.
Saker jag plockat tillsammans med Allan på stränder i Indien, Egypten och på Lanzarote.
Naturen vs människan
Saker som påverkat många människor. Antikt vs modernt.

Det antika ansiktet låg i en påse med diverse pärlor som jag köpte i Khan Khalil i Kairo. Jag vet inte hur gammal den är, men den är möjligen romersk. Den blåvita porlinsbiten är från Goa och Pickachu hittde jag i SydKorea.

Mexico vs Gotland. I havet och på stranden. En gång levande.
Saker jag minns att jag hittat men glömt var jag hittade det. Den vita stenen har jag kan sedan jag var barn. Sparade den då redan för att den påminner mig om tv-serien Den vita stenen.

Det var en kul uppgift och det fanns fler saker hemma som jag mindes var jag hittat än jag trodde. Det är även kntressant att jag minns att jag tittar mycket på sakerna jag inte längre minns var jag hittade dom. Har massor av snäckor och stenar som inte längre betyder något, men också många som är som små samlingar, som alla snöckor med hål i som Allan och jag letade efter en dag på stranden i Arambol.

Kram

Kommentera