Två dagar städning i vikingahuset på Björkö :-)

Det var kallt igår när mamma, jag och Smulan åkte över från Rastaholm.

image

Det är alltid ett äventyr att åka ut till Björkö, det är 18 år sedan jag började jobba där och jag har bara missat ett år där ute. Jag älskar ön!

image

Grönsö – vi åkte på östra sidan av ön.

image

Jag tränar på att fota enligt Gyllene regeln 🙂 Här Hovgården på Adelsö med endast kyrktoppen synlig av kyrkan som grundades på 1000-talet.

image

Mamma och jag har tagit bort halm, vattnat golvet, skurat väggar och hårat av skinnet ovanför eldstaden. Idag har jag försökt inreda med de grejer jag har. Behöver nog skaffa lite mer vikingagrejer :-/ Jag undrar hur de städade på vikingatiden, hur de löste problemet med damm och hur de höll jordgolvet hårt, så det inte blir bara damm.

image

Min köksvrå, som jag tänkte ha det så mysig som möjligt 🙂 Det är roligt att inreda men jag hann inte allt.

image

Köpte en vedkorg på Rosenhilloppisen och jag behöver nog en hel del ved om jag ska elda varje dag – och jag är min egen träl 🙂

image

På kvällarna tänkte jag berätta sagor och då kan barnen, och vuxna, sitta i sängarna. Men det blir skorna av! 🙂

image

Himlen var vacker när jag fick skjuss över till Lindby ikväll. Jag Veronica och Carin åt middag på Särimner och de har en kock i tre veckor som lagar underbar mat. Jag ser fram emot att leva vikingaliv ett tag men får nog passa på och äta på Särminer när jag är där ute! 😉

Kram

4 tankar kring ”Två dagar städning i vikingahuset på Björkö :-)

 1. barbro

  Det var en härlig båtttur, första ggn jag åkte på östra sidan med båten Viktoria. Det blåste milda vindar 🙂
  Det är alltid lika rogivande med ett besök på Birka fast denna dag bjöd på mycket damm, men det blev så fint även om dagen efter när Linda var där själv, blev det ännu finare och ändå är det inte klart ännu.
  Det ska bli spännande att vara där några dagar när husen öppnas för besökarna. Kram

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Ja, var härligt att vara där igen. Det är mitt 18e år på ön. 19 år sedan jag jobbade där första gången 🙂 så har bara missat ett år! Det blir kul när vi startar igång 10 juli 🙂 Kram

 2. Hasse

  En fin bild på er tre på väg till Björkö.
  Det måste vara spännande att få prova på att bo på samma sätt som på vikingatiden.

  Svara

Kommentera