Bishop Thomas porträtt

bishopthomasmaleri_bloggI oktober/november åkte jag till Egypten. Jag stannade några dagar i Kairo och åkte tillbaka till Anafora.

Jag träffade många härliga människor där och jag är oerhört tacksam över att jag fick några dagar där – att vila och att måla 🙂 Det blev många samtal om viktiga och oviktiga saker. En av de stora händelserna var att det valdes en ny koptisk Påve samtidigt som jag var där och de ordnade även så att vi kunde se det på tv om vi ville 🙂 (vi var tvungna att åka och köpa en tvkabel…).

Pope Tawadros (möjligen felstavat…). Senast var det under vikingatiden, på 900-talet, en koptisk påve hette Tawadros 🙂

 

 

 

Jag målade ett porträtt av Biskop Thomas, han fick ett allseende öga istället för en gloria. Ränderna är de trasmattor som täcker golvet och de är i alla möjliga färgersmiley

bishopthomas_blogg

Under gudtjänsterna några kvällar i rad försökte jag pränta in bilden av Bishop Thomas i minnet. Jag satt snett bakom honom, även om de allra flesta som deltar sitter framför honom! Biskopen och prästen sitter alltid i den bakre delen under en koptisk gudtjänst, en idé som tilltalar mig. Jag ville att det skulle bli en så fin bild som möjligt, färgrik, inspirerad av koptisk ikoner men samtidigt ett vara porträtt.

 

bishopthomasklar_blogg

Jag är nöjd med resultatet och det var Bishop Thomas med 🙂 Jag har fått tillåtelse att göra ett vykort av porträttet och hoppas kunna trycka det inom kort. Vykorten kan då säljas på Anafora och på så vis bidra till en underbar plats på jorden.

Kram, Linda

2 tankar kring ”Bishop Thomas porträtt

  1. mamma

    Vad härligt med så många färger att välja mellan. Bilden kommer att bli jättefin som vykort. Hoppas att vykortet snart blir klart.

    Kram mamma

    Svara

Kommentera