Igår bakade jag för första gången i Stugan (F263). Det blev surdegskakor men nakenhavreflingor och nakenkornflingor från en kvarn i Sverige. Återkommer om vad den heter. Det är lokalt odlat och Maud säljer paket i Bagarstugan i kvartret på Birka.
Det var lite rökigt, men efter att jag tog bilden hittade mamma en superbra sten att lägga i härden att luta stekspaden på! 🙂 Stekspaden är ett loppisfynd och är efter ett fynd från Osebergsgraven. Den är toppen då skaftet inte blir varmt hela vägen ut, så ingen grytlapp behövs!
Gott blev det!
Kram
Det blev jättegott med honungssmör till, den vedbakade blir annorlunda jämfört med modern ugn. Supergott, fortsätter baka i veckan.
🙂 tänk det var på Stallarholmen vi smakade det första gången! Länge sedan! Kram
Det ser riktigt mysigt ut. Jag måste komma ut till Björkö några dagar framöver.
Det måste du absolut!!!