Deltog i Gunnes gårds höstmarknad i helgen

Först och främst – det var fantastiskt fint väder! Jag kom dit på fredag kväll och mamma och Hasse hjälpte till att få iordning lägret 🙂 Tack!

Jag fotade alldeless för lite igen… Och har inget kort på mig själv. Trots att jag hade ny särk i råsiden, färgad med efterbadskrapp, som jag älskar. Får fota den hemma istället 🙂

image

Nytt yttertak som inte blev regntestat 🙂 Det är vadmal från Tygcentrum i Sundbyberg för 235.-/m. Hjälp! Men det är härligt 🙂

image

Nöjd, superfin, kund som vi gjorde en nålhuskedja till på plats. Richard och jag samarbetar bra ihop 🙂 Det blev fint! (Han har gjort en till mig också, så jag får ta på mig hela stassen och fota).

image

Nya Fafnervänner som också hade fina kläder. Annas pärlgarnityr hade ett pärlhänge av pärlad tråd som jag så gärna vill kunna göra!

image

Det är en Christine i Fafner som gjort den 🙂

image

Fina Anna hjälpte Kerstin från Medeltidsmode 🙂 Anna är som jag ”tusenkonstnär” /nörd… Men det finns det många av på en vikingamarknad B-)

image

Till marknaden kom även Letter, och det var roligt med ett baltiskt mode på marknaden 🙂

image

Lilltjejen vävde brickband och handlade en sax av oss för pengarna hon fick när hon sålt ett band 🙂

image

image

Alla garnerna var växtfärgade av mamman.

image

Pappan var keramiker.

image

Ytterligare en Lett som gjorde metallhandverk. Jag köpte en messingsnål av honom.

image

Gotländsk skönhet som lagt ner mycket tid och tankar kring sin fina gotländska  dräkt B-) Det är en ”Flemming Bau”-variant och jag ska prova på den också.

image

Hon hade några ålderdomliga pärlor som hon fått i present från Afganistan. De ser lite romerska ut och är superfina! Ringen är ”romersk” och från smyckehandlaren Burr 😀

image

Sist men inte minst min fina vän Richard som slappar lite inne i Rödatältet efter att han packat ihop sina saker <3 Tack alla på Gunnes gård för en underbar marknad och mysigt gille <3 Kram

8 tankar kring ”Deltog i Gunnes gårds höstmarknad i helgen

 1. Anna

  Hej Linda!
  Kul att hitta din blogg!
  En liten rättelse bara, hon som gjort mitt pärlhänge heter Christine, inte Charlotte.
  Det var jättekul att träffas igen på höstblotet i helgen, hoppas vi ses snart igen 🙂
  //Anna

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Hej Anna 🙂 Ja, jag skriver lite nu och då 🙂 Åh, bra att veta. Jag hoppas kunna tillverka så småningom, men kan inte löda och så. Har hittat en mjukglödgad tråd jag ska prova på. Ja, det var verkligen mysigt och kul. Kände mig lite förvirrad först, men det gick över. Önskar att jag haft lite mat med mig när vi pysslade så jag sluppit gå tillbaka, men nästa gång vet jag bättre. Hoppas också vi ses snart igen!

   Kram, Linda

 2. Rodiaud från Rute, Gotland

  Det är fint att återuppleva Gunnes med dina bilder! Och det är häftigt att se min egen dräkt (som jag haft så mycket kul med att knåpa ihop) på just den här bloggen också.
  Det ser ju helt okej ut med linneklänningen över ylleklänningen… Och skärningen var mycket enkel och effektiv, och jag tror absolut jag tänker använda den igen, om än med litet annorlunda mått – jag tror att jag kan få ut en hel hängselklänning, minus finförkläde, från ett rektangulärt stycke tyg, och utan spill också.
  Och jag skall absolut korta upp finförklädet. Litet, litet kortare vore nog bättre… och så foder på baksidan så att det blir mindre fladdrigt…

  Tack för det utmärkta sällskapet och de givande konversationerna! Och ni hade så väldigt fina saker.

  /Ellie aka Rodiaud aka Amanda

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Hej Rodiaud 🙂 Tack själv 🙂 Det är så roligt att träffa människor som funderar och fixar lika mycket med kläderna, smycken och annat och även på hur tyget kan klippas 🙂 Du var så fin men visst är det kul att sy om om och sy nytt. Ska prova på din hängeskjolsvariat också 🙂 Det blir en hel del syende i vinter och nästa projekt blir en rynkveckad särk 🙂 Har bara lite klippångest att komma över 🙂

   Kram, Linda

 3. barbro

  Vilka fina bilder, det är som att gå omkring där igen. Otroligt fint väder och ett jättefint tält som det gick att gå undan i om någon ville. Om inte annat så för att byta om till fina kläder.
  Dessutom fanns det sådant jag gillar, Hedemorahöns, jag hade med mig pannkaka i små bitar som jag kunde mata dom med och då vågade dom 9 små kycklingarna lämna ”mamman” och picka i sig några bitar. Jättesöta, hoppasdet är många hönkycklingar bland dom. I fredagskväll nackades 5 st tuppar, det skulle bli till tuppsoppa. Hönorna blev nog glada av att bli av med lite tuppar och det är förträffligt att inte bara kasta bort dom utan ta vara på köttet.
  Kram mamma

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Tack! Önskar att jag fotat lite mer och på mig själv. Tur jag sprang iväg en gång o alla fall 🙂 Ja, vi kanske skulle prova på igen när vi måste ta bort en tupp…

Kommentera