Ännu mera ansiktsmålning på Medelhavs och ett finfoto

Nu har det varit fem intensiva höstlovsdagar för mig. Efter 10 pannlampsvisningar med ca 40 personer per visning i Guldrummet, en om antika monster och ca 70 ansiktmålade ungar tar jag ledigt idag och nu det blir lite höstlov med min egen unge 🙂

image

En besökare på Historiska tog den här bilden under en pannlampsvisning :-),TACK Bertil Sandberg för fotot! Det var magiskt med alla barn som följde drakblod och sedan drakögon i Fafnes grotta! Vi vill ju inte skrämma ihjäl barnen men lite läskigt ska det ju vara 😉 Sagan om hur  ”Fafne blev dödad” är från Völsungasagan och Sigurd fafnesbane och ristningen är en kopia av den från Ramsundsberget (finns tidigare i bloggen).

På Medelhavsmuseet hade vi målat minst 60 ungar igår plus en skolklass. Jag målade från 13 till 17 med några avbrott för städning 🙂 men tiden gick superfort.

image

”Minotauren” (jag sökte på ’Minotaur facepaint’) och lade till små horn.

image

Här en ”vampyrmedusa” som fick röda läppar – snygg!

image

image

image

Här mina tre första ”cykloper” (de hörde ihop) och jag vet inte hur jag tänkte med ögonfransarna…får skylla på att jag målat i flera timmar… Fast det ser lite ut som om man nu ser ögar lite underifrån med innerögonlockskanten i lila eller rött. Att göra fel kan ju var utvecklande, så nästa gång får det bli ännu bättre ögonlockskanter 😉

Kram

2 tankar kring ”Ännu mera ansiktsmålning på Medelhavs och ett finfoto

 1. Birgitta

  Vilka fina bilder av dig och Allan på höstlovet! Dessutom roligt att läsa om alla kul aktiviteter för barn på muséerna .Så vettigt med dessa barnprogram!
  Kram
  Birgitta

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Tack Birgitta 🙂 Ja, Allan är så fin 🙂 Jag blir glad att höra att du tycker om att läsa om vad jag gör på jobbet. Det är verkligen roligt med alla olika saker jag får göra och det är bra med variationen för mig själv också 🙂 Kram

Kommentera