Svärdet från Vendelgrav 1

Det finns föremål och föremål… Och en del önskar jag verkligen att de kunde berätta sin historia. Till det här föremålet skulle jag vilja fråga – Vem tillverkade dig? Vem bar dig? Har du ett namn? Vem dödade du?

image

Wulfheodenas i England återskapar Vendeltiden och det är roligt att hjälpa till. Sköldbucklan (tidigare inlägg) är ett av föremålen som och vi har även hjälp till med bilder och även en vendelhjälm. Nu har Charlotte tagit ut detta magnifika svärd från Vendelgrav 1 ur Guldrummet för ny fotografering, så att Vince Evans kan tillverka en kopia 🙂

image

image

image

image

image

Hantverket och mönstren är så fina och det finns massor att titta på. Det är inte bara ett dödens svärd. Det är ett konstverk!

image

Jag hoppas att jag någon gång får se det återskapade svärdet 🙂

Kram

2 tankar kring ”Svärdet från Vendelgrav 1

Kommentera