Tredje dagen på pärlkursen i Odense

Trots lite regn gick det bra. Vi flyttade in under ett bra tygtak!

image

Ett sådant här vill jag fixa. Är ju bra som solskydd också! Erika sitter vid bälgen 🙂

image

Den här kvinnan var superduktig och har pärlverkstad hemma. Hon ville lära sig de forntida teknikerna 🙂 Ögonen till min vita ögonpärla fick jag av henne. Satte röda pluppar på. Men smälte inte in dem helt.

image

Det blev massa fotograferande! Hade inte hunnit se de andras pärlor särskilt, så det var kul att se dem samlade. Jag hade flest på snöret, men då har jag hängt dit tre som var lite trasiga också.

Mina första fyra pärlor sprack, så efter det blev jag extra noga med att fixa släppmedlet på mina ”mandreller” – de pinnar som pärlan lindas upp på och jag tror det var det som gjorde att jag inte fick så många fler som sprack.

Lärde mig att små pärlor att lättare att göra då de inte spricker lika lätt. Lärde mig även att det kan vara knepigt att få de ytliga trådarna att smälta in i pärla…

image

Det blev verkligen fina pärlor och jag gillar att de är lite sotiga och lite knögliga 🙂

image

Ärr från kursen kommer sitta i.länge. Jag vet inte hur det gick till, men mina händer är slnderbrända medan Erika bara hade några få prickar… Jag måste ha varit uppslukad av pärltillverkningen… 🙂

Kram

Vår lärare heter Thomas Risom och han har skrivit en bok om Ribes pärlor! Han ger kurser för de som önskar lära sig 🙂

Fler bilder kommer när jag tömt riktiga kameran.

2 tankar kring ”Tredje dagen på pärlkursen i Odense

 1. Åsa

  Hej Linda!
  Vilka fina pärlor! Önskade dygnet hade fler timmar så man hann med fler saker, hade också velat lära mig göra pärlor :mrgreen:
  Mvh Åsa

  Svara
  1. Linda Inläggsförfattare

   Hej Åsa! Tack 🙂 Ja, det önskar jag med och att jag var piggare! Jag hoppas kunna bygga en ugn i sommar så jag kan fortsätta tillverka pärlor. Läraren Thomas Risom kommer ha fler kurser också. Med vänlig hälsning, Linda

Kommentera