Glad och hjälpsam och bra på att baka bröd!!! Lotta är bra på det mesta faktiskt! Och vilken tur att jag lyckats göra så god glutenfri deg
Det var underbart att höra det välkända ljudet från snurran när hon kom farandes söderifrån
Trälar var en stor del av vår forntid och hela vägen in i medeltiden. Ingen vet när de första trälarna blev till – stenålder, bronsålder eller järnålder – men det dröjde till mitten av 1300-talet innan vi slutade med det. Fast handlande med människor har fortsatt, och fortsätter, i många former! Undrar hur många i Birka som var trälar på olika vis? Jag som är i huset hade säkert också varit en träl. Hergeir, bryten, var förmodligen inte heller helt fri!
Men vill ni experimentera med den glutenfria degen så kommer ett recept här:
(Ca – för jag mätte inte)
3 dl Havregryn fiber
1dl Linfrön
1 dl Hirsflingor
Salt
50 gr Laktosfritt smör
1/2 dl Havremjölk (eller mer)
Vatten (inte allt på en gång)
§ Blanda det torra
§ Värm vatten och häll över smöret så det smälter och häll i havremjölken
§ Blanda ihop (fyll ev på med vatten) till dess att degen är gryning men tjock. Låt stå ett tag så ingredienserna sväller ihop.
§ Stek i stekpannan eller grädda i ugnen antar jag.
Vi gräddade på järnhäll
Kram och Tack för idag Lotta!
Obs! Kommer ni förbi så har jag bytt hus i år. Det behövs nytt golv i det gamla och de som skulle baka bröd kommer inte ut i år. Så det blev ett lite hastigt beslut. Men nu är nya huset städat och fint och jag har ju bott i den sängen i flera år tidigare – så det känns som att komma hem Jag har även plats framför huset att bygga en pärlugn i sommar – första försöket så ha inte för stora förväntningar (även om jag har det
Kram