Senaste Birkaforskningen på Birkamuseet

image

Cool flyglaserscanning över Björkö och Hemlanden! Utställningen på Birkamuseet med de senaste forskningsresultaten är väl värt ett besök! Veronica håller fingret vid en terrass vi varit väldigt nyfikna på länge 🙂

image

Georadaren är också fantastisk. Här över området som jag skrev min CD-uppsats om… Förlängningen av Stadsvallen fram till Borg. Jag vet inte riktigt hur det ska tolkas, så längtar efter att läsa deras rapport! Det går att se bortodlade gravar. Eller om det kanske är något grophus som gästande fick bo i som i Hedeby 🙂 Fast troligtvis är det gravar.

image

Har syns gränderna i bortre delen av Svarta jorden, där staden en gång låg. Områden med väldigt smårandigt är schakten som Stople grävde på 1800-talet och som inte tidigare varit känt var de grävdes!!!

Kram

Kommentera