Syr hängselkjol i brun/svart kypert.1 Bj 835

Syr en hängselkjol inspirerad av grav Bj 835. Den var i yllerips med hängslen i ull som sytts ihop till ett band, med endast en ögla kvar i änden att trä spännbucklan igenom. Övre kanten vid spännbucklorna var möjligen sidenbandskantad eller så var sidenbandet ett redskapsband att hänga en kniv i eller dylikt.

image

Har försökt göra en Hedebyvariant som är ihopsydd i sidorna men från Birka 🙂

image

Ena hängselbandet. Jag vek in alla kanterna och sydde ihop alltihop på baksidan.

image

De är ihopsydda och sedan har jag klippt in ena sidan. Mest för att jag tycker det är svårt att sy om kanterna inte är jämsides. Men har jag knappt om tyg så gör jag det från början, som på bilden.

image

Sen viker jag in den längre sidan.

image

Och sedan en gång till.

image

Håller nu på att sy ihop sidorna med kaststygn. Emellanåt tar jag ett stygn tillbaka, så tråden fästs lite grann.

Bild kommer när den är färdig 🙂
Kram