Birkaportalen

Personal på Historiska museet har tillsammans med webbdesigners arbetar i flera år med ett projekt där all Birkaforskning ska samlas och vara användbart för både allmänhet och forskare, nationellt och internationellt – och i går kväll gick den online!

image

Museichefen höll ett fint inledande tal och projektledarna presenterade sedan användningen av portalen på ett tydligt och underhållande sätt 🙂 Det kommer bli superkul att använda och möjligheterna känns oändliga!

image

image

image

Bj 581, en kammargrav vid Borg med bland annat magyariskt innehåll och en person som troddes vara en manlig krigare men som nu undersökts och visat sig vara en krigarkvinna.

Toppen!

Vill ni genast gå in och söka fynd, lager och kartor, dagböcker, uppsatser eller annat så är adressen:

www.historiska.se/birka