Tekniska museets obduktionsbord…

Igår var jag med kollegor på Tekniska musset och fick en genomgång sv deras obduktionsbord! Visst är det ett variationsrikt jobb jag har 🙂

wpid-DSC_0785.jpg

Jag hade föreställt mig en läskig bårhusbår som det utförts obduktioner på. Men det var istället en bildskärm ungefär som en stor Ipad, visserligen med en död person,  med bilder av en Catscan sim gick att titta på på alla möjliga sätt. Där fick jag för min förutfattade mening… Det var inte så läskigt (lite overkligt utseende, inte död person-känsla) utan mera spännande! Obs! Den döda personen hade donerat sin kropp till forskning.

Vilka möjligheter för arkeologi och medicin! Det går att lära maskiner massor och det är kul när museer kan ligga i framkant av användningen av ny teknik @-}–

Passade även på att köpa ett nytt anteckningsblock av miljövänlig, återvunnen stenmassa…? Stenpapper! Det var mjukt att skriva på 🙂

Dessutom köpte jag några lakritskolor. Mmm, behövdes.

Kram

Kommentera